Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] P4Story

Gość jamkes123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po ostatnim patch notes napisanym przez Hyperiona na forum 4SPL, pobrałem sb p4story żeby zobaczyć co się tam dzieje czy opłaca się grać. O dziwo wchodząc na valo około godziny 2-3 w nocy zobaczyłem dość sporo ludzi w keter(o dziwo bo na plu  był wystawiony jeden sklep i 2 graczy pilnowało trawy w markut) dochodzi jeszcze to, że serwer jest stabilniejszy od pl'a(nie ma bugów przy przechodzeniu przez tp, nie ma lagów spowodowanych przez serwer( btw. maszyny gfowskie odpowiedzialne za 4s są tak słabe, pewnie nikt nie pamięta wojen z przed 2 lat, ale nic nie szkodzi oto filmik https://www.youtube.com/watch?v=-S_Udi-iUPE&list=UUU3DUJoPPOdY92AmBMT0Ssw) wszystko ładnie pokazane, na p4story tego nie ma, są odbugowane itemki(ich ikony) + system gemów, a po patchu który wejdzie na plu(140 lvl+ nowe eq 44 lvl + bizu po 40 zręki itp) spodziewam się, że na p4story zobaczymy multum graczy spragnionych nawet troszkę starszego patcha, ze starym systemem bizu i bonów oraz systemem zwierzaków + teraz na plu zwierzak przy wróżce wygląda jak słoń przy myszy. Dodam, że na p4story gra mnóstwo graczy, admini zajmują się tym serwerem profesjonalnie, za niedługo takie gildie jak ThunderElite, Palladynie, Heroes,300derian, nie zobaczymy już ich na plu, a prędzej na p4story, btw widać że ta gra się kończy, a gf stara się wyciągnąć z niej jak najwięcej pieniążków. Daje jej maxymalnie rok, bo pvp na 140 lvlu nie będzie miało sensu(będzie liczyło się tylko eq i to ile ktoś wydał hajsu na isa). + co patch to muszą coś zjebać, pewnie niewielu weteranów pamięta jak siedziało sie  w yaseode, czy w wiosce valo i się tam rozmawiało na różne tamaty, biło się, bawiło, a teraz? idzcie do yaseode czy do horus to zobaczycie może z 2 osoby, które dopiero grę zaczynają. BTW serwer globalny dla mnie już nie istnieje set 22/24 z łuka poszedł się ebać wczoraj przy kowalu, na koniec pragnę dodać, że zapraszam wszystkich na p4story na valo lub der ogarnie się jakąś gildyjkę, może tereny będą, ts już mam więc problemu z tym nie będzie.

Opublikowano

No mam nadzieje że trochę ludu to zachęci do gry na p4story.

Co do ostatniego zdania , to na der nie ma sensu już robić kolejnej Polskiej gildii , ponieważ została jedna bardzo dobra , a jak były 2 Polskie to ... No Comment . A tak propos , bo ja już na Pl'u nie gram od ch* czasu , ale to już trochę przegięcie z ich strony xD . Spodziewałem się że będą jakieś nowe gówna dodawać , jeszcze idzie się zlitować nad tymi bizu ( chociaż +40 ?? wtf ?? ) i tym eq na 44 , chociaż ciekawe ile tam będzie trzeba tego wszystkiego żeby wyprodukować . Ale to z tym 140 lvl'em to ... xD Po raz kolejny lepiej zostawić bez komentarza .

Opublikowano

Gra sie skonczy na tym patchu 4.6.. Chociazby legenda FAZI7 ma najlepsze bizu na aderii, skonczylby gre na 100%, poniewaz on niechce znowu tracic duzo pieniedzy itp na to.. Bez sensu, bez sensu jesszcze raz, bez sensu.

Opublikowano

Teraz kazdy prywatny jest lepszy od globala co oni robia to juz tylko gra dla hajsu nie zalezy im na uzytkownikach.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy jeżeli by otworzyli nowy serwer (chodzi o GF) z np 76/80 lvl stare mapy, muzyczka itp to czy wtedy nie było by tam więcej graczy, a aderia/mortal były by teoretycznie puste?

Opublikowano

ta wlaśnie sobie zobaczyłem tego patcha 4.6. Cóż można powiedzieć? Granie na serwerach GF już dawno nie miało sensu, a teraz gościu który ma secik wymaksowany, znowu zostanie z niczym i od zera kolejny raz :D Jak ja się cieszę, że skończyłem z oficjalnym serwem przy patchu 3.6.

Opublikowano

@up5

xD. Hersen, Oni chcą wgrać od razu 5.0 a nie 4.6 czytaj polskie forum. z Tego co mi wiadomo mają po kroku zmieniac patche z małymi dodatkami aby wje*ć się z 5.0

Opublikowano

gra skonczyla sie jak wszedl patch z 93 lvl , wczesniej nawet ciekawie bylo , rozga 20 pvp spokojnie mi wystarczala ,a pozniej tylko is sie zaczal liczyc ;/

Opublikowano

Kolejne bugi na plu tym razem wszystkie postacie zostaly ukradzione przez kosmitow i zniknely z leksykonu gg bro

Opublikowano

Normalnie jakby nie bylo ich w bazie danych:p z pierwszej 10 znikneli papryk,rakmar i paciotallaris

Opublikowano

Gra sie skonczy na tym patchu 4.6.. Chociazby legenda FAZI7 ma najlepsze bizu na aderii, skonczylby gre na 100%, poniewaz on niechce znowu tracic duzo pieniedzy itp na to.. Bez sensu, bez sensu jesszcze raz, bez sensu.

Fazi napisal ze mu sie podoba nowy patch i ma wyjebane na jego 9/9/200/200 ;) 

518831445005751729602.png

Opublikowano

Dokładnie zresztą fazi ma bodajże 1 bizu 9/9/200/200, a  co jak u nas koleżanka ma 3 takie kupione za grube itemy od talenta. Zresztą GF nieźle zrobiło nas w bambuko ;p zrobili nam turniej mistrzów sam się miałem zapisać na rmc i łuka, bo miałem nadzieję na to biżu, które miało być unikatowe, a tu proszę wchodzi buzo 40/40/500/500 ciekawie się zapowiada

Opublikowano

Powiem tak, Gospodarka na plu się zrujnuje i to porządnie, Ci co mogą to se pobiorą globala i zobaczą co.

Eq pvp będzie ch*owo z tym, Pz 44/42/40/38 i dochodzi 34 (Prawdopodobnie loch do których nie będą potrzebne żadne paczki,) Bizu z 42 siłą i 586 hp (Nieb) za 12g w is to zapewne są lepsze.. Co jeszcze widziałęm ? Do paczek nie potrzeba żadnych atramentów i wód światów ... Wystarczą nam zwykłe 6 sztuk Ozirisów. Bg nie widziałem ale słyszałem że zaczyna się bodajże od 110 albo 120 i kończy na 140, do tego nowe mapy. Ilości ataków Zwiększone do 100/150. Sens może być jakiś gry, Ale tylko dla bogatych *.* a Gospdarka serwerów nie wiem jak to zniesie ;c

Opublikowano

A ja tam się cieszę, że sprzedałem eq, bo po patchu nic warte by nie było 

Opublikowano

tak czy siak ludzie z pl-a powinni wbic na p4story, pofarmic tydzien albo 2, zrobic jedna albo dwie potezne gildie i wytluc wszystko co jest na serwie :D

Opublikowano

Ekhem co do zamku zdobywanego przez SamychSwoich to trzeba wspomnieć, iż zamek zdobywają tylko dlatego, że prawie zawsze nie mają przeciwników na nim.

Opublikowano

ekhem.

Druga gildia względem skilla , wielkości na valorianie GuardiansOfParadice vs SamiSwoi - zamek gebra , wygrany przez nas .

W czym problem ? To że valorian ma u siebie gildie która ma pół valorianu ( Elite ) + Guardiansi coś mają ludzi i więcej gildii nie zrobią to nie jest wina SS ... Tereny , zamki są . Gildia obecnie nr 2 w rakingu miesięcznym na servie i nr 1 na Derionie .

Opublikowano

Witam!

Jakieś 4-5 lat temu grałem w 4Story i ostatnio postanowiłem powrócić :) Jednak po opiniach widzę że na polskim serwerze nie opłaca się grać. Dzisiaj dowiedziałem się o takich rzeczach jak serwery prywatne i bardzo mnie to zainteresowało :) Możecie mi powiedzieć jak działają takie serwery, na jakim i w jakim państwie najlepiej grać, czy istnieje item shop i co można w nim kupić i gdzie można znaleźć najwięcej polaków do wspólnej gry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...